Broederliefde-fans in de kou; door dreigend faillissement organisator geen geld terug

Fans van Broederliefde die kaarten hadden gekocht voor het concert van de Rotterdamse rapgroep op 2 juni op Het Kasteel, zijn hun geld kwijt. De verkoper van de concertkaarten, Ticketmaster, heeft de fans van Broederliefde hier maandag een mail over gestuurd.

Ticketmaster meldt dat MIM Productions, de organisator van het concert van Broederliefde, faillissement gaat aanvragen. In de e-mail zegt Ticketmaster op te treden als bemiddelaar van MIM Productions. "Wij zijn van hen afhankelijk voor het terugbetalen van de tickets."

Ticketmaster schrijft al weken met juristen bezig te zijn om tot een oplossing te komen. "Helaas heeft MIM Productions ons vandaag laten weten dat zij een faillissement gaan aanvragen."

Omdat Ticketmaster nu geen geld voor de kaarten gaat krijgen, krijgen de fans ook niks. "We kunnen tot onze spijt niet overgaan tot terugbetalen aan jou en andere kaartverkopers."

Broederliefde onbereikbaar

Broederliefde was maandagavond rond 20.30 uur niet bereikbaar voor commentaar. De rapformatie liet twee weken geleden wel weten dat het concert op Het Kasteel was afgelast vanwege financieel wanbeheer van de producent. "Achteraf bleek dat de productiemaatschappij bepaalde financiële afspraken niet was nagekomen. Dat kregen we in september te horen", zegt rapper Emms. Volgens Emms is nog met de boekhouder geprobeerd om orde op zaken te stellen, maar dat lukte onvoldoende. 

Tekst gaat onder Tweet verder

Teleurgesteld


Het is niet bekend hoeveel kaarten er verkocht zijn voor het originele concert. Het zou gaan om duizenden tickets. Op Twitter wemelt het inmiddels van de berichten van teleurgestelde fans.
Livity concert


MIM Productions zegt op de eigen website ook het concert Livity & Friends 2018 te organiseren op 15 december in Rotterdam. Een locatie daarvoor staat nog niet vast.

De verkoop van kaarten op de MIM-site gaat gewoon door. Een anonieme bron waarschuwt Livity-fans dat hen mogelijk hetzelfde lot te wachten staat als de Broederliefde-fans en dat ze hun geld kwijt zijn. RTV Rijnmond kan dit bericht niet bevestigd krijgen.

Lees ook: Broederliefde: 'Er waren dingen niet helemaal goed geregeld op financieel gebied'
Lees ook: Gemeente: Broederliefde kreeg nooit vergunning voor concert Sparta-stadion
Lees ook: Broederliefde: 'Geen vertrouwen meer in producent'
Lees ook: Concert Broederliefde op Het Kasteel gaat niet door

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: