112-NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur met openstaande celstraf opgepakt | Vermoedelijk cocaïnewasserij in Heinenoord

Archieffoto
Archieffoto © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 11 augustus 2023.

Vrachtwagenchauffeur met openstaande gevangenisstraf opgepakt

Tijdens een routinecontrole in de Rotterdamse haven is de Zeehavenpolitie op een 66-jarige vrachtwagenchauffeur van Portugese afkomst gestuit. Hij had nog een gevangenisstraf openstaan van 180 dagen. Dit meldt de Zeehavenpolitie op Facebook.
De chauffeur is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vanuit daar zal hij naar een huis van bewaring worden gebracht om zijn openstaande straf uit te zitten.

Politie treft vermoedelijke cocaïnewasserij aan in Heinenoord

De politie heeft donderdag een cocaïnewasserij aangetroffen in Heinenoord. Ook zijn er drie verdachten aangehouden. Het begon allemaal met informatie over een lading drugs die vanuit Zuid-Amerika de haven van Antwerpen was binnengekomen, en daarna naar Nederland is vervoerd. Tijdens het onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld die iets te maken zouden hebben met die lading drugs. Ook kwamen in dit onderzoek twee locaties naar voren: een in Heinenoord en een in het Noord-Hollandse ‘s Graveland.
In Heinenoord was sprake van een cocaïnewasserij. In zo'n lab wordt coke, die vermoedelijk verstopt zat in magnetisch ijzer, er met chemicaliën weer uitgefilterd. Ook werden twee wapens gevonden. In 's-Graveland werd ongeveer 1.500 kilogram PMK, een grondstof voor het maken van synthetische drugs. De opgepakte verdachte zijn een 53-jarige man uit ’s-Graveland, een 31-jarige man uit Barendrecht en een 51-jarige man uit Heinenoord.

Illegaal bordeel gesloten door burgemeester in Schiedam

Aan Over de Vesten in Schiedam-West is vrijdag een illegaal bordeel gesloten door de burgemeester. Dat meldt SCHIE. De seksinrichting werd ontdekt door de politie en het Interventieteam Ondermijning op basis van een internetadvertentie en klachten van overlast.
Bij de controle die op basis daarvan werd uitgevoerd werd één sekswerker werkend aangetroffen. Er is volgens de politie niemand aangehouden.

Explosie in woonwijk Dordrecht

In de wijk Sterrenburg in Dordrecht is vannacht een explosief afgegaan bij een woning. Rond 01:00 uur een knal gehoord op de Plutolaan. Een raam van de woning is hierdoor volledig verwoest.
Omwonenden hebben na de klap een donker geklede man zien wegrennen richting de Marslaan. Daar zou hij in een auto zijn gestapt, die wegreed richting de Copernicusweg. De politie is naar hem op zoek.
Deze week doorbrak onze regio de grens van honderd woningexplosies en aanslagen op bedrijfspanden tot nu toe. De teller staat halverwege het jaar al twee keer zo hoog als over heel 2022.

Dordtse politie arresteert inwoner Eindhoven voor schietpartij in Schijf

De politie in Dordrecht heeft kort na middernacht een 24-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man zou op een camping in het Brabantse Schijf een 58-jarige inwoner van Rucphen beschoten hebben. Die kwam met de schrik vrij. De Eindhovenaar werd op de A16 bij Dordrecht opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl