Basisschool voor speciaal onderwijs Rotterdam-Overschie gaat dicht

Basisschool Cornelis Leeflang in Rotterdam-Overschie sluit volgend jaar de deuren. De school voor speciaal onderwijs heeft te weinig leerlingen om open te blijven, schrijft scholenkoepel stichting BOOR in een brief aan de gemeenteraad.

Op de Cornelis Leeflangschool zitten momenteel 25 kinderen die passend onderwijs krijgen, omdat ze te veel moeite hebben om mee te komen in het reguliere basisonderwijs.

De basisschool aan de Abtsweg gaat op 1 augustus 2019 dicht en wordt vanaf dat schooljaar samengevoegd met de Openbare Daltonschool Overschie.

Zelfde gebouw

De Cornelis Leeflangschool zit sinds 2016 al in hetzelfde gebouw als de Daltonschool. Voor de definitieve samenvoeging gaan de scholen vanaf komend schooljaar al nauw samenwerken, zegt BOOR.

De specifieke ondersteuning die deze leerlingen nodig hebben blijft volgens schooldirecteur Martijn van der Leeden gewaarborgd. "We willen op deze manier leerlingen met extra ondersteuning, met hun eigen groep én leerkracht, integreren in het reguliere basisonderwijs."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Rotterdam-Overschie
Deel dit artikel: