nieuws

Gebiedsverbod mogelijk bij bekerfinale

knvbbeker.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
knvbbeker.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb kan op 25 april gebiedsverboden in Rotterdam afkondigen. Het is één van de mogelijke maatregelen die hij donderdagmiddag presenteert om problemen rondom Feyenoord-Ajax te voorkomen.
Aboutaleb liet zich woensdagmiddag tijdens de gemeentelijke commissie bestuur ontvallen dat een noodverordening tot de mogelijkheden behoort.
De burgemeester kan een gebiedsverbod inzetten om personen – zoals zij die betrokken waren bij de rellen in Hoek van Holland - niet in bepaalde gebieden toe te laten. Gedacht moet worden aan het centrum van Rotterdam en het gebied rondom de Kuip.
Het gebiedsverbod is een aanvullende maatregel van de burgemeester. Eerder kregen de personen die naar aanleiding van de rellen op 23 augustus 2009 werden veroordeeld een evenementenverbod opgelegd. Tijdens die evenementen moeten de relschoppers zich melden op een politiebureau. Zij mogen in 2010 tien evenementen niet bezoeken. De bekerfinale behoorde niet tot dat lijstje.
Wel kan Aboutaleb in de nog resterende dagen besluiten om de maatregelen rondom de bekerfinale aan te passen. ,,Als de dreiging groot mocht worden, dan kan de burgemeester op elk gewenst moment ingrijpen. Zelfs een finale zonder uit-publiek of zonder toeschouwers behoren tot de mogelijkheden die hij heeft,’’ aldus de woordvoerder.