112

Lijkwagen ligt bomvol grondstoffen voor drugs, twee Rotterdammers opgepakt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Wikimedia Commons
In het Noord-Brabantse Beugen, niet ver van de grens met Duitsland, is in mei een lijkwagen tegengehouden die was volgeladen met 675 kilo aan grondstoffen voor het maken van drugs. De chauffeur en bijrijder - beiden uit Rotterdam - werden gearresteerd.
Volgens Omroep Brabant werd de lijkwagen vanaf de snelweg A15 (Rotterdam-Nijmegen) door de politie in de gaten gehouden, omdat het voertuig laag op de weg lag. Agenten volgden de wagen tientallen kilometers lang. Bij een tankstation langs de A77 in Beugen werd het duo gesommeerd om uit de wagen te stappen. Daarna werden de grondstoffen aangetroffen.
De lijkenwagen hoorde bij een uitvaartbedrijf waarvan de bestuurder de eigenaar was. De bestuurder, een 38-jarige man, stond dinsdagmiddag voor het eerst voor de rechter in Den Bosch. De rechter bepaalde dat de man langer in de cel blijft. De tweede verdachte, een 50-jarige Rotterdammer, is voorlopig op vrije voeten.
Een dag na de aanhouding werd in Rotterdam-Hoogvliet het bedrijfspand van een van de twee verdachten doorzocht. Daar werden een drugslab en een halve kilo cocaïne gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl