nieuws

Vlaardingse fotojournalist gaat strijd aan met het OM

De Vlaardingse fotojournalist Joey Bremer heeft een advocaat ingeschakeld om stappen te ondernemen tegen het Openbaar Ministerie (OM). De Vlaardinger kreeg vorige week donderdag te horen dat het OM zijn telefoongegevens ten onrechte heeft opgevraagd en gebruikt. Een verhaal waarover zelfs Kamervragen werden gesteld.
Het OM was een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een politieman die de fotograaf van persbureau MediaTV zou hebben getipt. MediaTV levert foto’s en video aan onder meer RTV Rijnmond, NOS, RTL, SBS en het AD.
Het inzien en gebruiken van telefoongegevens van journalisten is aan strenge regels gebonden. Het OM ging daar in dit geval de fout in. "Toen men zich realiseerde dat het om een fotojournalist ging, is men direct gestopt", zei het OM donderdag tegen Bremer.
Het OM heeft verzuimd Bremer na het stopzetten van het onderzoek te informeren over het opvragen van zijn telefoongegevens. De kwestie is daarnaast ook niet gemeld toen het college van procureurs-generaal vorige maand alle parketten vroeg of er nog zaken speelden met journalisten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl