nieuws

Verhuurders: iedereen moet in heel Rotterdam kunnen wonen

nwoonstad14_04.cropresize.tmp.jpg
nwoonstad14_04.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De grote woningcorporaties in Rotterdam vinden dat de gemeente moet stoppen met het weren van mensen met een bijstandsuitkering uit probleemgebieden in Rotterdam. De zogenaamde Rotterdamwet voldoet volgens de corporaties niet.
Door de maatregel kunnen kansarme mensen sinds 2006 geen woning meer huren in een aantal Rotterdamse achterstandswijken.
De maatregel zou tot een meer evenwichtige bevolkingsopbouw in wijken moeten leiden. Maar volgens de grote verhuurders in de stad werkt de maatregel niet. Het aantal huurders met een bijstandsuitkering neemt wel af, maar andere maatregelen zijn nodig om de wijken ook veilig te krijgen.
Verantwoordelijk wethouder Karakus erkent dat de maatregel op zich niet bijdraagt aan veiligheid. Hij zegt wel dat door de afname van het aantal probleemgevallen, meer aandacht aan andere zaken kan worden geschonken.
De woningcorporaties hopen dat de Rotterdamwet inzet wordt van de coalitiebesprekingen in Rotterdam. Met name D66 is tegenstander van de maatregel. De partij wil niet zeggen of ze van de zaak een hard punt maakt.
De college-onderhandelingen hebben in strikte beslotenheid plaats onder leiding van Hans Smits, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam.
Kijk hier naar de reportage van Ron van de Rhee: