Excelsior ondanks drie tegengoals in een kwartier naar oefenzege

Excelsior heeft dinsdagavond in Hendrik-Ido-Ambacht het oefenduel tegen derdedivisionist ASWH gewonnen. Gemakkelijk ging het niet voor de Kralingers, maar de ploeg van trainer Adrie Poldervaart trok uiteindelijk een 4-3 zege over de streep.
Na twaalf minuten spelen opende Jaap Fischer, jeugdproduct van Excelsior, de score voor de Kralingse ploeg (0-1). Een kwartier later rondde Denis Mahmudov een schitterende Rotterdamse aanval af (0-2). Maar in de laatste vijftien minuten gooide Excelsior de 2-0 voorsprong helemaal weg. ASWH knokte zich terug en realiseerde met treffers van Nebi Tiryakioglu (2x) en Lester Pires een geweldige comeback (2-3).
In de tweede helft trad Excelsior - zoals was afgesproken - met bijna een totaal ander elftal aan. Jeffry Fortes maakte vlak na rust de 3-3. Zeven minuten voor affluiten tikte Ali Messaoud de rebound van een vrije trap van de Kralingse formatie binnen (3-4).
Zaterdag oefent Excelsior om 14:00 uur in Wijthmen tegen PEC Zwolle.