nieuws

Dordrecht wil extra geld voor Energiehuis en Bibelot

Het Energiehuis in Dordrecht.
Het Energiehuis in Dordrecht.
De gemeente Dordrecht wil de komende jaren extra geld steken in het Energiehuis en poppodium Bibelot. Daar zijn honderdduizenden euro’s aan gemeentelijke subsidie voor nodig.
De tribune in een van de zalen van het Energiehuis moet verbeterd worden, omdat het opbouwen en afbreken hiervan ingewikkelder blijkt dan gedacht. Ook de theatertechniek in het Energiehuis is toe aan vervanging. Het college heeft voor de aanpassingen in het Energiehuis meer dan 500 duizend euro nodig.
Daarnaast wil de gemeente zo'n 138 duizend euro investeren in poppodium Bibelot, dat in het Energiehuis zit. Daarmee moet het poppodium mikken op een groter publiek en een trekpleister voor de jeugd worden.
In totaal gaat het om bijna 7 ton aan investeringen. De voorstellen zijn gebaseerd op twee rapportages: een evaluatie van het Energiehuis en een onderzoek naar de positie van Bibelot.
Wethouder Piet Sleeking van Cultuur wil eveneens werken aan versterking van de samenwerking tussen de culturele instellingen in het Energiehuis; dat zijn onder meer Poppodium Bibelot, Stichting ToBe en Schouwburg Kunstmin.
De instellingen hebben afgesproken meer gezamenlijk te programmeren en profileren en verbeteringen in het gebouw aan te brengen.
In juni 2013 is het vernieuwde Energiehuis geopend na een grootschalige renovatie en verbouw. Die kostte 30 miljoen euro. Sinds de opening dient zich het ene na het ander probleem aan. Zo bleek de geluidsisolatie van de Popcentrale, in de kelder, volstrekt onvoldoende.
In 2015 moest een tekort van 850 mille bij de cultuurtempel worden aangevuld. ToBe ging failliet en werd in afgeslankte vorm doorgestart. Ook moest de gemeente afzien van 460.000 euro, die Bibelot zou betalen voor een technische installatie.
Vorige maand nog trok de Dordtse gemeenteraad ruim drie ton uit voor aanpassingen aan de klimaatinstallatie en bijna een ton voor verbetering van de brandveiligheid. Diverse partijen in de Dordtse Raad vroegen zich toen al af wat er nog meer boven hun hoofd hing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!