nieuws

Johan de boterhammenman sluit deal met supermarkt

Een mijlpaal voor Johan Muurlink, beter bekend als 'de boterhammenman'. De man die elke dag brood smeert voor arme kinderen in Rotterdam-Zuid die met een lege maag in de klas zitten, heeft een deal gesloten met een supermarkt.
"Ik mag elke week langskomen om brood op te halen dat die dag niet is verkocht", vertelt Johan trots. De supermarkt vindt het initiatief van Johan sympathiek en wil hem daarom graag steunen.
Twee weken geleden maakte RTV Rijnmond een reportage over Johan, de initiatiefnemer van Niet Graag Een Lege Maag. Hij smeert elke dag boterhammen voor arme kinderen uit Rotterdam-Zuid, die zelf geen brood mee kunnen nemen naar school. Het verhaal kreeg landelijk veel aandacht. Het leidde tot duizenden euro's aan donaties en nu dus een deal met een supermarkt.
Johan smeert nog dagelijks voor verschillende scholen. "Ik heb een aantal aanmeldingen ontvangen van scholen die ook boterhammen willen. Die verzoeken ga ik rustig bekijken. Stapje voor stapje."
Lees meer: Johan smeert boterhammen voor arme kinderen in Bloemhof
Wat heeft alle aandacht eigenlijk met Johan gedaan? "Het is bijzonder", lacht hij. "Laatst wilde iemand met me op de foto toen ik op de bus stond te wachten. Dat snapte ik niet zo goed, maar ik heb wel ingestemd met het verzoek."
Johan benadrukt nogmaals dat hij niet graag als held wordt gezien. "Hulpverleners die mensen uit een brandend huis redden, dat zijn helden", vervolgt Johan. "Ik smeer slechts boterhammen en daarmee red ik geen mensenlevens."
Tot slot wil Johan de mensen die hem, op welke manier dan ook, hebben gesteund bedanken. "Dankzij jullie werkt het en kunnen we door met het initiatief. Al die liefde, mooier kan niet. Heel veel dank!"