nieuws

Schutter café Noordplein op vrije voeten

noordplein.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
noordplein.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De rechter heeft de man die wordt verdacht van een dodelijke schietpartij in café Noordplein in Rotterdam op vrije voeten gesteld. De 26-jarige Schiedammer hoorde afgelopen vrijdag nog een celstraf van 18 jaar tegen zich eisen.
De rechtbank zegt tot een vervroegde vrijlating te komen omdat er onvoldoende bewijs is dat de verdachte schuldig is aan moord, zoals justitie heeft beweerd.
Jurick M. schoot in mei van het vorig jaar de 53-jarige eigenaar van het café dood. Twee anderen raakten gewond door rondvliegende kogels. Volgens de verdachte werd hij door de cafébaas aangevallen en had hij diens pistool afgepakt. Uit zelfverdediging had hij vervolgens geschoten.
Advocaat S.R. Bordewijk, die de verdachte bijstaat, gaat er vanuit dat de rechtbank dit verweer heeft overgenomen. Op 23 april zal de Rotterdamse rechter een nadere uitleg geven over de vrijlating.
Aan de schietpartij was een vechtpartij in het café voorafgegaan. Meerdere getuigen hebben verklaard dat verdachte Jurick M. klappen had gekregen. Justitie heeft niet kunnen achterhalen wat de achtergrond is geweest van de vechtpartij en de schietpartij.