Wethouder houdt vertrouwen in bestuur Vreewijk Lyceum

''Het schoolbestuur van het Vreewijk Lyceum pakt de problemen nu goed aan en ik heb daar vertrouwen in", dat zei de Rotterdamse wethouder Onderwijs Saïd Kasmi donderdagmorgen tegen de gemeenteraad.

Op de school blijkt 46 procent van de atheneumleerlingen en 37 procent van de havo-leerlingen gezakt. Dat aantal ligt aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. PvdA, Denk en CDA wilden daarom van de wethouder weten hoe het kan dat er niet eerder actie is ondernomen.

"Dat komt doordat het bestuur eerder niet op de hoogte was gebracht van de problemen", zei Kasmi. "En daardoor wist de gemeente het ook niet." Toch heeft de wethouder vertrouwen in de aanpak van het overkoepelende schoolbestuur, de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO).

"Twee bureaus doen onderzoek naar de oorzaken van de problemen. Ook staat de school onder verscherpt toezicht van het bestuur en er is een ervaren rector aangesteld. Daarnaast hebben alle gezakte leerlingen een gesprek gehad en krijgen ze extra lessen en boeken van de school", vertelde de wethouder.

Kasmi belooft de uitkomsten van het onderzoek in het najaar met de gemeenteraad te delen. Hij heeft geen signalen gekregen dat de problemen breder spelen bij andere scholen van koepel CVO.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: