Rotterdam: Ook wij betreuren afblazen DÂK

Loco-burgemeester Bert Wijbenga betreurt het niet doorgaan van festival DÂK. Na klachten over geluidsoverlast besloot de gemeente het festival een vergunning te geven voor drie weken, in plaats van vier weken. Daarop trok de organisator de stekker uit het evenement.

"De balans tussen levendigheid en leefbaarheid moet bewaakt worden. Dat doet de DCMR en zij adviseerden ons dat maximaal drie weken de grens is. Dan sta ik daar achter", zei Wijbenga na vragen van VVD, D66 en PvdA.

De partijen hekelden de communicatie van de gemeente richting de organisator, die pas een week voor aanvang hoorde dat hij geen vergunning kreeg voor vier weken."DÂK heeft oplossingen aangereikt, maar kreeg daar geen reactie op", zei raadslid Elene Walgenbach (D66).

De wethouder zegde toe dat het college initiatiefnemers zoals de organisator van DÂK wil stimuleren en hoopt dat het festival volgend jaar wel doorgaat. Binnenkort stuurt Wijbenga een brief naar de gemeenteraad waarin hij uiteen zet hoe de gemeente hier in de toekomst mee om wil gaan.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: