Machinist gewond door stuntende treinsurfers

Twee jongens hebben donderdagmiddag halsbrekende toeren uitgehaald. Ze klommen op een rangeerterrein tussen Rotterdam-IJsselmonde en Pernis op een rijdende goederentrein en probeerden een stuk mee te liften.

Twee machinisten waren een locomotief naar een andere plek aan het brengen toen een van hen de 17-jarige treinsurfers in de gaten kreeg en direct een noodstop maakte.

De machinist die voorop de locomotief zat, viel door het krachtige remmen van de trein af en werd bijna overreden. Hij kwam er met een gekneusde enkel vanaf.

"Ze reden niet harder dan 10 kilometer per uur. De machinist voorop raakte niet ernstig gewond, maar dat had wel gekund", zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Bekeuring

De jongens sprongen na de noodstop van de trein af en gingen ervandoor. Medewerkers van ProRail achterhaalden de twee en hebben hen een bekeuring gegeven.

ProRail ziet ook graag dat de twee voor de rechter komen voor een echte straf. "Iedereen moet gewoon uit de buurt van het spoor blijven. Het is levensgevaarlijk en je levert er enorm veel overlast mee op."

De jongens gaan vrijdag ook nog naar de politie, zegt ProRail. "Eerst hadden onze boa's alleen een bekeuring uitgeschreven, maar na overleg hebben we afgesproken dat ze toch nog langs het politiebureau gaan."

Climbing Dutchman

Een paar maanden geleden was ook al twee keer op het spoor tussen Schiedam en Delft en Lage Zwaluwe en Zevenbergen. De 17-jarige treinsurfer filmde beide ritten en zette die beelden op YouTube. De tiener uit Delft noemde zichzelf 'the climbing Dutchman'.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: