Rotterdammertjesijsactie voor SophieTV kinderziekenhuis

Om Sophie TV van het Rotterdamse kinderhospitaal Sophia van nieuwe apparatuur te voorzien hebben IJsmaker Adnan Bourich en Bouwsteentjessnoepfabrikant Olaf Ouwerkerk de donatiehanden ineengeslagen en een speciale Rotterdammertjes-goededoelenijssmaak ontwikkeld.

De opbrengst van elk verkocht hoorntje of beker wordt in baar geld overgemaakt op de Sophie TV-rekening. Uiteraard profiteren ook de noodgedwongen in Sophia verblijvende kinderen van deze goede-bedoelen-actie mee, want van elke verkochte bol gaat er een naar de een ziek kind op de afdeling.

Acteur, kinderboekenschrijver, muzikant en stadsgids Joris Lutz schept als gelegenheids- ijscoman morgen om 12.00 uur de eerste partij bolletjes in de Ijsmakerzaak aan de Witte de Withstraat weg.

Het streefbedrag ligt de komende twee actie-weken rond de 50.000 euro. Van dat geld kopen de Sophie-tvmakers mobielere apparatuur die meer aan de eisen van deze tijd voldoen.

Onder de bezielende begeleiding van de Rotterdammertjes-lekkernijbedenkers Adnan Bourich en snoepgigant Olaf Ouwerkerk trekt de ijskaravaan dan naar het Erasmus MC aan de Wytemaweg om daar op de afdeling hemato- en oncologie aan het uitserveren te slaan.

Snoopvloggievloggert en onbaatzuchtige kinder Jack Kerklaan kijkt een en ander met lede ogen aan
 

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: