KZ verwijst PKC naar troostfinale

ROTTERDAM - De korfballers van PKC zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de zaalfinale in Ahoy. De Papendrechters verloren de beslissende play-off wedstrijd met 25-19 van Koog Zaandijk.
PKC stond na zeven minuten al met 6-2 achter en kon die achterstand niet meer goed maken. De jonge ploeg had moeite met de druk, getuige de vier gemiste vrije ballen en gemiste stafworp van het 19-jarige talent Laurens Leeuwenhoek. Vlak na rust kwam PKC sterk terug tot 12-10, maar uiteindelijk bleek Koog Zaandijk de sterkste: 25-19.
Door de nederlaag speelt PKC zaterdag in Ahoy de troostfinale om de derde plek. Tegenstander is dan Fortuna uit Delft. Ook de junioren van PKC spelen zaterdag in Ahoy. Zij spelen in de finale tegen Dalto A1.