PvdA is helemaal klaar met ronkende Lamborghini's en motoren in Rotterdam

De PvdA in Rotterdam wil maatregelen tegen ronkende auto's in het centrum van Rotterdam. Van de partij mogen de probleemstraten zelfs autoluw of autovrij gemaakt worden. Het gaat om de Meent, de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg. Bewoners en ondernemers zijn de overlast van motoren, snelle auto's al langer spuugzat.

"Als het aan ons ligt gaan we optreden tegen al die ronkende automobilisten. Autoluw is een van de opties en autovrij is ook mogelijk. Maar we staan ook open voor creatieve oplossingen die ervoor zorgen dat onze straten veiliger en aantrekkelijker worden", vertelt raadslid Dennis Tak van de Rotterdamse PvdA-fractie.

"Iedereen is nu wel klaar met al die ronkende Lamborghini's die elke vrijdag over de Witte de Withstraat trekken", vervolgt Tak.

PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en CDA gaan de problematiek na de zomer bespreken in de commissie. Ze willen laten onderzoeken of de straten ook echt autoluw of autovrij gemaakt kunnen worden.

"We moeten kijken naar de inrichting van onze straten en met kleine aanpassingen de veiligheidssituatie opwaarderen", zegt VVD-raadslid Dieke van Groningen.

De geluidsoverlast is een jaarlijks terugkerend probleem. Met mooi weer scheuren dit soort voertuigen over de Meent om indruk te maken op het publiek op de terrasjes. Er staat een boete van 380 euro op. Maar dat lijkt de herriemakers niet veel te doen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: