The Roots spelen tjokvolle zaal North Sea Jazz plat

Voor de 43e keer is vrijdag het North Sea Jazz Festival (NSJ) losgebarsten. Dit jaar voor de dertiende maal in Rotterdam Ahoy. Lange rijen vooraf, bomvolle zalen, maar een hele vriendelijke sfeer. De aftrap gebeurde tegen het einde van de middag door het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Daarna volgde de eerste hoofdact The O'Jays.

De Amerikaanse groep speelde onder meer de hit Back Stabbers op het festival. Samen met de Rotterdamse saxofonist Bart Wirtz, die op het laatste moment werd gevraagd mee te spelen.


Gitaarvirtuoos en zanger Gary Clark Jr. en de Schotse singer-songwriter Emeli Sandé speelden en zongen daarna beiden hun eigen set. 

Toetsenist Bobby Sparks kwam als solist bij meerdere acts op het podium, onder andere bij Snarky Puppy, het Metropole Orkest en bij Chris Dave and the Drumhedz.

Als The Roots & Friends op het podium verschijnen zit de zaal tjokvol.

Verder op het programma staan de komende drie dagen onder meer Kurt Elling, Marcus Miller, Roy Hargrove, Maxwell (als vervanger van D'Angelo die om medische redenen moest afzeggen) en The Roots.

Het Metropole Orkest speelt met een oude bekende, de jazzfusionband Snarky Puppy. Samen kregen zij een Grammy voor het album Sylva. Bassist Michael League van Snarky Puppy is deze editie artist in residence en mag dus elke dag optreden met wie hij maar wil.

Thema's tijdens North Sea Jazz 2018 zijn onder meer vrouwelijke bandleiders en de nieuwe Britse jazzgeneratie. De organisatie verwacht 75 duizend muziekliefhebbers voor de 150 acts.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: