Schiedam krijgt vier mini-bossen

De gemeente Schiedam gaat de komende drie jaar vier tiny forests realiseren: mini-bossen met planten, struiken en bomen ter grootte van een tennisbaan, ongeveer 200 vierkante meter groot. De eerste zal dit najaar worden aangeplant.

Waar de groene plaatsen gaan komen, is nog niet bekend. Daarvoor wordt overlegd met bewoners, scholen en kinderopvanglocaties in de directe omgeving.

Iedereen uit de wijken kan gebruik maken van de mini-bossen. Daarnaast moet het een plek bieden aan vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. De bossen stimuleren volgens de gemeente biodiversiteit, brengen natuurbeleving dichterbij, nodigen uit tot ontdekking van de natuur en zorgen ook nog eens voor een grotere waterbergingscapaciteit en betere luchtkwaliteit.

De gemeente Schiedam betaalt de helft van de kosten, een bedrag van 10 duizend euro. De andere helft wordt gefinancierd door het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Het IVN is nog op zoek naar andere partnergemeenten om uiteindelijk honderd mini-bossen te kunnen aanleggen.

De Partij voor de Dieren in Rotterdam hoopt dat ook Rotterdam zich aansluit bij het initiatief.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Schiedam Tiny Forest
Deel dit artikel: