nieuws

Gedeelte Erasmus Universiteit afgezet vanwege asbest

De Erasmus Universiteit, lokatie Woudestein
De Erasmus Universiteit, lokatie Woudestein
Er is mogelijk asbest vrijgekomen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam tijdens het verwijderen van asbest bij de luchtbrug op campus Woudestein. Studenten en medewerkers lopen geen gevaar.
Het bedrijf dat de asbestsanering uitvoerde, legde eerder het werk neer. Een nieuw bedrijf nam vorige week de taken over. Zij hebben geconstateerd dat bij de eerdere werkzaamheden mogelijk asbest is vrijgekomen.

Onderzoek


Er is onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de lucht in de omgeving van de luchtburg tussen Erasmus Building en Tinbergen Building. Dit onderzoek toont aan dat de lucht overal schoon is.
In de isolatietent van de werkzaamheden is wel asbest gevonden. "Met dit soort werkzaamheden is het niet vreemd dat er wat asbest vrijkomt binnen de isolatietent", vertelt de persvoorlichter van de Rotterdamse universiteit.
Het K.P. van der Mandeleplein is afgelopen weekend afgezet. De luchtbrug is extra ingepakt om te voorkomen dat er asbest vrijkomt.
Studenten en medewerkers kunnen de gebouwen in via andere ingangen. Alleen de fietsenstalling onder Tinbergen Building is tijdelijk niet bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl