nieuws

Justitie betuigt spijt na opvragen belgegevens Vlaardingse fotojournalist

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP Lex van Lieshout
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen medewerkers van RTV Rijnmond en het AD afgeluisterd. Dat heeft de hoofdofficier van justitie maandag gezegd naar aanleiding van vragen van RTV Rijnmond en het AD.
De redacties stuurden justitie begin juli een brief toen bekend werd dat de telefoongegevens van Vlaardingse fotojournalist Joey Bremer van MediaTV illegaal werden opgevraagd vanwege een onderzoek naar een politieagent die informatie zou hebben gelekt.
MediaTV levert foto’s en video aan diverse journalistieke organisaties, zoals RTV Rijnmond, NOS, RTL, SBS en het AD. RTV Rijnmond stapte met het AD naar het OM om opheldering te krijgen over het opvragen van de gegevens en eisten dat justitie journalistieke vrijheid garandeert.
Het OM erkent dat de officier van justitie die de gegevens van Bremer opvroeg dat niet had mogen doen. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de fotograaf.
Justitie laat verder weten 'de gang van zaken te betreuren' en dat de regels voortaan strikt zullen worden nageleefd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!