nieuws

Sluiting dreigt voor sportschool 's Gravendeel

fitness.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
fitness.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Meer dan 1600 sporters dreigen de dupe te worden van een rel tussen de gemeente Binnenmaas en een sportschoolhouder. De sportschool in 's Gravendeel die net 2,5 maand open is, moet misschien dicht.
De eigenaar heeft een nieuwe sportschool gebouwd in een oude houtfabriek op een industrieterrein in 's Gravendeel. Maar de man heeft niet gewacht met bouwen tot alle vergunningen waren afgegeven en de procedures afgewikkeld. En dat mag niet.
De gemeente Binnenmaas zegt dat niet alleen de bouwvergunning niet is afgewacht, maar dat ook de bestemmingsplan procedure niet is gevolgd. Er wordt dan gekeken of op deze locatie wel een sportschool mag komen en of buren daar bezwaar tegen hebben.
Omwonenden en andere bedrijven hebben de gemeente gevraagd op te treden zolang niet alle regels zijn opgevolgd. De ondernemer heeft al een ton euro aan boete opgelegd gekregen.
Dinsdagavond is er op het gemeentehuis van Binnenmaas een hoorziiting. De gemeente en de eigenaar geven hun visie en wordt gekeken naar een oplossing.
Voor de 1600 leden van de sportschool zijn het onzekere tijden. Over een paar weken moet bekend worden wat er met de sportschool in 's Gravendeel gaat gebeuren.