CHRISNATUURLIJK

Zaterdag 26 augustus in Chris Natuurlijk: Wij verbouwen, u oogst. Op bezoek bij de Stadsboerin Rotterdam.

Stadsboerin Marlen Arkesteijn tussen de bloemen
Stadsboerin Marlen Arkesteijn tussen de bloemen © Rijnmond
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag vanaf 08:00 uur mee naar de Stadsboerin Rotterdam. Tien kookt een fris gerechtje met vers geoogste groenten, boekenman Gert-Jan bespreekt de nieuwe roman van Adriaan van Dis en in het Kralingse Bos stikt het van de zangvogels.
Courgettes, worteltjes in alle kleuren, spekbonen, kruiden en bloemen. Het groeit en het bloeit als een gek bij de Stadsboerin Rotterdam. Chris Natuurlijk is met Tineke de Lange van Tien Kookt en haar hondje Bep op bezoek bij de ecologische tuinderij aan de noordrand van Schiebroek.
Chris Natuurlijk op bezoek bij de Stadsboerin Rotterdam met Tien Kookt en Jack Russel Bep
Chris Natuurlijk op bezoek bij de Stadsboerin Rotterdam met Tien Kookt en Jack Russel Bep © Rijnmond

Oogstgenoten

Op de tuinderij teelt stadsboerin Marlen Arkesteijn - met hulp van vrijwilligers - groenten, kruiden en bloemen volgens het principe: “Wij verbouwen, jij oogst”. Voor een vast bedrag per jaar word je "oogstgenoot" en mag je een heel oogstjaar voor eigen gebruik oogsten. Van de krakend verse worteltjes, mini-courgettes, eetbare bloemetjes en kruiden maakt Tien ter plekke een lekker fris gerechtje met gebakken halloumi.
Tineke de Lange van Tienkookt aan het werk op de tuinderij van de Stadsboerin Rotterdam
Tineke de Lange van Tienkookt aan het werk op de tuinderij van de Stadsboerin Rotterdam © Rijnmond

Welke vogels wonen in het Kralingse Bos?

In opdracht van de boswachters van de gemeente Rotterdam heeft Bureau Stadsnatuur Rotterdam (bSR) onderzocht welke vogelsoorten er in het Kralingse Bos leven. De winterkoning doet het goed en ook andere zangvogels weten het Kralingse Bos te vinden. Sperwers zijn er dit jaar nauwelijks. Volgens ecoloog André de Baerdemaeker van bSR, zou dat weleens te maken kunnen hebben met de haviken die sinds een paar jaar in het bos zitten. Ook buizerds broeden in het Kralingse Bos. Nieuwe soorten voor het bos zijn de kleine bonte specht en de appelvink. Volgens boswachter Jochem Hagoort laten al die vogelsoorten zien, dat het goed gaat met het bos. Chris Natuurlijk wandelt met de ecoloog en de boswachter door het bos om een paar van die soorten te zien en te horen.
Winterkoning in het Kralingse Bos
Winterkoning in het Kralingse Bos © Bureau Stadsnatuur Rotterdam

Lekker lezen met Gert-Jan van Rietschoten

Met een boek kun je even ontsnappen aan de overvolle agenda’s die ons leven na de vakantie weer bepalen. Gert-Jan van Rietschoten van boekhandel Van Rietschoten in Rotterdam-IJsselmonde, bespreekt onder meer de nieuwe roman van Adriaan van Dis over zijn surrogaat-oma, het boek Naar zee van de Duitse schrijfster Dörte Hansen en de opnieuw uitgebrachte Zwitserse roman Koe, over de lotgevallen van een melkkoe.
Zaterdag 26 augustus van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl