nieuws

Schandvlek verdwijnt uit Dordts winkelhart

leegstand_winkels
leegstand_winkels
Drie leegstaande en verpauperde winkelpanden aan de Dordtse Voorstraat zijn dinsdag verkocht aan een nieuwe eigenaar die ze gaat opknappen.
De panden aan de Dordtse winkelstraat waren er zo slecht aan toe, dat de gemeente de oude eigenaar al drie jaar geleden vroeg om iets te doen aan de leegstand en verwaarlozing.
Het rijtje Voorstraat 333 tot 337 werd zo'n schandvlek in het straatbeeld, dat de gemeente er schotten voor liet plaatsen en via dwangsommen de eigenaar trachtte te dwingen om de boel op te knappen.
De juridische acties van de gemeente, die de oude eigenaar 60 duizend euro hebben gekost, leidden uiteindelijk tot verkoop. De nieuwe eigenaar gaat de panden opknappen; beneden voor nieuwe winkels, boven voor bewoning.
De opbrengst van de dwangsommen besteedt de gemeente deels aan de gemaakte kosten. De rest gaat naar een fonds voor de aanpak van de leegstand in de Dordtse binnenstad.
Vanuit de fonds kunnen eigenaren, die panden aan de Voorstraat willen opknappen, subsidie krijgen. Dordrecht hoopt zo de uitstraling van het kernwinkelgebied te verbeteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl