nieuws

Kamperen voor een prikkie in Ouddorp

Waar vind je ze nog, campings waar je voor een prikkie per nacht kan staan? Verslaggever Jelle Gunneweg zette haar tentje neer op camping Het Essenbos in Ouddorp. "En je hebt een plek, dat wil je niet weten!"
Voor de RTV Rijnmond Zomertoer sliep Jelle een nacht op deze camping. "Ik vond het wel een avontuur. Je mag zelf een plek uitzoeken. Je mag er maximaal vier dagen staan, ander wordt het gras geel", vertelt ze.
Op de camping is een sanitairgebouwtje. Daar vind je ook een van de weinige stopcontacten van de camping. "Er liggen mobieltjes daar om op te laden. En die blijven gewoon nachten liggen. Soms zijn mensen het vergeten, komen ze het na een week ophalen en ligt het er gewoon nog. Leuk toch?"
Om voor een laag bedrag op deze camping te kunnen staan, moet je wel lid zijn van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NKTC). In Nederland zijn in totaal twintig van dit soort campings.
Hoe leuk de camping ook is, echt lekker geslapen heeft ze niet. "Het was toch wel koud", vertelt Jelle.

Mekkerstee


Na een nachtje slapen staat er een ontbijtje klaar bij de naastgelegen geitenboerderij De Mekkerstee. Jelle wordt daar donderdagochtend welkom geheten door zo'n 650 geiten.
Die geiten worden twee keer per dag gemolken, vertelt Piet van de Mekkerstee. "Vanmiddag om 15:30 uur doen we dat weer. We zijn open voor publiek, dus mensen kunnen zien hoe we melken. Het proces duurt zo'n 2,5 uur."
Van de geitenmelk wordt vooral kaas gemaakt. En met succes, vertelt Piet: "Dit jaar hebben we voor het derde jaar op rij de prijs binnengehaald voor de lekkerste kaas van Nederland."
Maar van de melk kan ook ijs gemaakt worden. "Als we melk hebben, kriebelt het toch een beetje. Dan willen we ook ijs maken. Het is wel bijzonder: soms zit er nog geen kwartier tussen het melken en het ijs maken. Verser kan niet."
Zes weken lang trekken verslaggevers door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Elke week wordt een deel van het Rijnmondgebied uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl