nieuws

Miljoenen aan kobalt gestolen in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is voor zeker zeven miljoen euro aan kobalt gestolen. Het gaat om een partij van 114 ton, bevestigt het bedrijf waar de metalen lagen opgeslagen aan RTV Rijnmond. Kobalt is een zeldzame grondstof die wordt gebruikt voor batterijen in onder meer elektrische auto's en tablets.
De dieven hebben toegeslagen in een beveiligd pakhuis van de Vollers Group in de Waalhaven. De Minor Metals Trade Association, die wereldwijd de handel in bijzondere metalen monitort, meldt dat de diefstal ergens tussen 5 en 9 juli moeten hebben plaatsgevonden. De diefstal wordt vanuit de Rotterdamse politie en het bedrijf bevestigd.

Vrachtwagens


Hoe de diefstal exact heeft plaatsgevonden wordt nog onderzocht. Wel is duidelijk dat er bij de roof vrachtwagens zijn gebruikt. Bij de opslaglocatie zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals het plaatsen van meer camera's.
Kobalt wordt gezien als het nieuwe goud: de grondstof is cruciaal voor de productie van batterijen voor telefoons, tablets en elektrische auto's. De prijs is de afgelopen twee jaar verviervoudigd.