nieuws

Rotterdamse Syriëgangster blijft vastzitten

De dinsdag op Schiphol aangehouden 22-jarige Rotterdamse die vermoedelijk is teruggekeerd uit strijdgebied van Islamitische Staat, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vrijdag.
De vrouw arriveerde op het vliegveld met haar zeven maanden oude baby op een vlucht vanuit de Noord-Iraakse stad Erbil. Melis A. wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terreurdaden.
A. is ongeveer twee jaar geleden naar Syrië gereisd. Ze zou sterk geradicaliseerd zijn en mogelijk getrouwd zijn met een jihadistische strijder. Haar vader deed destijds aangifte van vermissing.

Koerdisch gevangenenkamp


Melis A. en haar zoontje zaten tot voor kort in een Koerdisch gevangenenkamp in Noord-Syrië, schrijft de NOS. Ze zouden onlangs om humanitaire redenen zijn vrijgelaten door hun bewakers.
De vader van de vrouw reisde vanuit Nederland naar het gebied en nam zijn dochter en kleinzoon daarna mee naar Erbil. De drie zouden zich daar gemeld hebben bij het Nederlandse consulaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl