nieuws

Honderd aansluitingen zonder stroom na brand bij Shell-tankstation Hofplein

Restaurants, een poppodium, kantoren en huishoudens ondervinden hinder van de brand in een elektriciteitshuisje bij het Rotterdamse Hofplein. De honderd aansluitingen hebben vrijdagavond geen stroom. "Gefaseerd worden ze weer aangesloten", belooft een woordvoerder van Stedin.
Rond 18:00 uur werd de omgeving van het tankstation bij Hofplein ontruimd. Een elektriciteitshuisje naast de wasstraat van het station stond in brand. Ruim twee uur later was het vuur gedoofd.
Rond 22:00 uur hadden bijna alle panden - op drie na - weer stroom. De monteurs waren om die tijd nog druk bezig met het herstel voor de andere aansluitingen.

Gecancelde avond


De restaurants bij de Hofbogen zijn enkele van die aansluitingen zonder stroom. Door de storing heeft een restaurant zelfs alle klanten voor die avond moeten afzeggen. Restaurant de Jong loopt door de stroomstoring duizenden euro's omzet mis. Verslaggever Esther Schalkwijk zag dat het personeel er maar het beste van maakte:

Een paar deuren verderop valt ook een avond in het water: Poppodium en club BIRD zag zich genoodzaakt de geplande clubavond te cancellen.
De mensen op het terras van club BIRD konden nog wel dineren mits ze zin hadden in pizza. De pizza-oven van BIRD is namelijk houtgestookt.
FG Food Labs gaf niet en zette op de stoep een keuken op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl