Verkrachte vrouw belde zwaargewond aan bij buren

"Ik hoor de voordeurbel en ik had gelijk een heel naar gevoel." De buren van de zaterdagochtend in Rotterdam-Kralingen verkrachte vrouw lagen te slapen toen er rond 05:30 uur werd aangebeld.

Door de spion zag de buurvrouw een aangeslagen meisje, in shock geraakt. De vrouw bloedde hevig. "Ze is lief, een heel nette buurvrouw", vertelt de buurvrouw aan RTV Rijnmond. Ze sliepen aan de achterkant van het huis en hebben niets van het misdrijf gehoord.

Het slachtoffer is zelf de trap op naar boven gekomen in het portiek. "Al vraag ik me af hoe ze dat op dat moment heeft gedaan", zegt de aangedane buurvrouw.

Intensive care


Toen het slachtoffer voor haar eigen deur werd verkracht, was het al licht. Volgens de buren die haar zaterdagochtend hielpen, heeft de dader ook geprobeerd haar te wurgen met een fietsketting.

Ze raakte zo ernstig gewond dat ze naar de intensive care is gebracht en is geopereerd. De vrouw is volgens de politie nog niet aanspreekbaar.

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet en zondagmiddag een signalement vrijgegeven. Het zou gaan om een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk en een donkere hoodie aan. Hij reed op een donkerkleurige fiets.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: