FEYENOORD

Sterk Feyenoord wint met gemak van FC Utrecht, prima debuut voor Ivanušec

Santiago Gimenez is het middelpunt van de aandacht na zijn doelpunt voor Feyenoord tegen FC Utrecht
Santiago Gimenez is het middelpunt van de aandacht na zijn doelpunt voor Feyenoord tegen FC Utrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft op bezoek bij FC Utrecht geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Arne Slot zegevierde in stadion Galgenwaard met liefst 1-5. Bij de regerend landskampioen begon aanwinst Luka Ivanušec in de basis. De Kroaat gaf direct zijn visitekaartje af. Dat deed Santiago Giménez ook, met zijn vierde en vijfde goal van het seizoen.
Bij het nog puntloze FC Utrecht startte Feyenoord sterk. Na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Giménez maakte met een handige kopbal van die grond de 0-1 na een lange bal van David Hancko en een gelukkige assist van Calvin Stengs.
Na die treffer controleerde Feyenoord het duel en het niet verwende thuispubliek begon na tien minuten zelfs al een beetje te morren. Feyenoord kreeg een goede kans om de score te verdubbelen na ruim een kwartier voetballen. Een schot van Igor Paixão werd door Vasilis Barkas moeizaam gered, waarna de rebound van Ivanušec over het doel vloog.
Luka Ivanušec tijdens zijn debuut
Luka Ivanušec tijdens zijn debuut © VK Sporthoto/Yannick Verhoeven

Gelijkmaker FC Utrecht

FC Utrecht had aanvallend nog niets laten zien, maar werd door Feyenoord in het zadel geholpen. Keeper Timon Wellenreuther, die een onzekere indruk maakte, gaf na een misverstand met Gernot Trauner een hoekschop weg. Uit die corner maakte de thuisclub gelijk via Ryan Flamingo. De verdediging van Feyenoord klungelde: 1-1.
Arne Slot na FC Utrecht-Feyenoord (1-5): 'De bal hebben we bijna niet afgestaan'
Feyenoord stelde snel orde op zaken. Ivanušec zette met een prachtige steekbal Stings vrij voor het doel en hij maakte zijn eerste goal in Rotterdamse dienst: 1-2. Even daarvoor was de debuterende Ivanušec met een goed schot zelf dichtbij een treffer.
Calvin Stengs (met rugnummer 10) schuift de 1-2 achter Vasilios Barkas
Calvin Stengs (met rugnummer 10) schuift de 1-2 achter Vasilios Barkas © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De gasten kregen voor rust kansen om verder weg te lopen van de Utrechters. Giménez vond - na een mooie pass van Stengs – keeper Barkas op zijn weg en Paixão mikte net naast in kansrijke positie. Na een prima combinatie tussen Ivanušec en Hartman, stond er geen Rotterdammer voor het doel om het laatste zetje te geven.

Weer Giménez

Direct na rust kwam Feyenoord op 1-3. Giménez wurmde zich op de achterlijn langs Mike van der Hoorn, waarna zijn schot heel gelukkig onder de grabbelende Barkas in het doel verdween. Het was een van de laatste acties van de Mexicaan. Hij ging na 54 minuten licht geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Ayase Ueda. Yankuba Minteh kwam in de ploeg voor Paixão.
Santiago Gimenez is de gevierde man bij Feyenoord na de 1-3 tegen FC Utrecht
Santiago Gimenez is de gevierde man bij Feyenoord na de 1-3 tegen FC Utrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na een uur spelen probeerde Gernot Trauner het van afstand. Barkas redde moeizaam, waarna Ueda in de rebound ook niet succesvol was. De Japanner was een paar minuten later weer dichtbij een goal, maar zijn lichte puntertje na een prachtige steekbal van Quinten Timber trof geen doel.
Luka Ivanusec debuteerde goed bij Feyenoord: 'Ons doel is om veel goals te maken'
De bedrijvige Ueda was duidelijk op jacht naar zijn treffer en twintig minuten voor tijd werd hij beloond. De aanvaller schoot de bal hoog in het doel na een prima Rotterdamse aanval. Stengs stelde de aanvaller in staat om zijn goal te maken: 1-4.
Ayase Ueda viert tegen FC Utrecht zijn eerste doelpunt voor Feyenoord
Ayase Ueda viert tegen FC Utrecht zijn eerste doelpunt voor Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na 85 minuten maakte Ondrej Lingr nog zijn debuut in het shirt van Feyenoord. Ramiz Zerrouki maakte ook nog wat minuten. Invaller Minteh maakte er met een prachtige treffer nog 1-5 van.
Zo klonk de 1-5 van Yankuba Minteh bij FC Utrecht-Feyenoord op Radio Rijnmond

FC Utrecht - Feyenoord 1-5 (1-2)

8' 0-1 Santiago Gimenez
19' 1-1 Ryan Flamingo
28' 1-2 Calvin Stengs
46' 1-3 Santiago Gimenez
72' 1-4 Ayase Ueda
90+3' 1-5 Yankuba Minteh
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (74' Nieuwkoop), Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs (85' Zerrouki), Timber (85' Lingr); Paixão (56' Minteh), Gimenez (56' Ueda), Ivanusec
Kijk hieronder de NOS Sport-samenvatting van FC Utrecht-Feyenoord terug: