FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Hoogtepunt tegen FC Utrecht was die goal van Ayase Ueda'

Ayase Ueda scoorde voor Feyenoord in Utrecht
Ayase Ueda scoorde voor Feyenoord in Utrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord maakte zondag indruk bij FC Utrecht door met liefst 5-1 te winnen in de Domstad. De vierde Rotterdamse goal kwam op naam van Ayase Ueda. Het was voor de invaller zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Feyenoord. "Dat was echt het hoogtepunt", zegt Rijnmond-verslaggever Dennis Kranenburg in Podcast Feyenoord.
"Zijn afwerking was geweldig, maar ook wat er daarvoor gebeurde. Tik-tak-tik-tak, zo door die verdediging heen. Ueda was gretig, fel in de duels, hij zit er echt bovenop. Je merkt aan alles dat het een slimme speler is."
"Moet Arne Slot met Ueda starten tegen SC Heerenveen met het oog op de Champions League?", vraagt Dennis van Eersel zich hardop af. Hij doelt op de schorsing van Santiago Giménez in de eerste twee wedstrijden van het miljoenenbal. Kranenburg vindt van wel. "Anders start hij voor het eerst tegen Celtic vanaf het begin." Van Eersel zelf denkt toch dat Slot gewoon voor Giménez kiest in Friesland na de interlandbreak.
De Feyenoord-watchers genoten zondag van Feyenoord in Utrecht. "Het was een heel goede wedstrijd, eenrichtingsverkeer. Feyenoord was non-stop aan de bal, alleen was de marge bij rust maar één. Het kwaliteitsverschil was groter, het was echt genieten van sommige Feyenoordgoals."
Ook Calvin Stengs speelde een goede wedstrijd op de nummer tien-positie. "De kritiek bij hem is altijd het rendement, maar dat had hij nu wel met een goal en twee assists. Al raakte hij die bal nauwelijks bij zijn eerste assist."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
.