ONGELUK

Nabestaanden en onbekenden herdenken doodgereden voetgangers: 'Tranen terwijl ik u niet ken'

Op de plaats van het ongeval worden bloemen en liefdevolle briefjes achtergelaten
Op de plaats van het ongeval worden bloemen en liefdevolle briefjes achtergelaten © Rijnmond
Twee dagen na de gruwelijke aanrijding op de Maasboulevard waarbij een man van 79 en een vrouw van 74 om het leven kwamen, is er een groeiende bloemenzee ontstaan op de plaats des onheils. Voorbijgangers reageren met afschuw op de gebeurtenissen van zaterdagavond.
Tussen de bloemen liggen briefjes met warm medeleven en rouw. Van nabestaanden, maar ook van totale vreemden. "Lieve ma, dit verlies is niet in woorden uit te drukken. Liefs Belinda", luidt één van de briefjes. "Kippenvel toen ik het nieuws las en tranen terwijl ik u niet ken", schrijft Nel die dagelijks gebruik maakt van de kruising.
Het briefje vervolgt: "Wanneer ik naar mijn werk ga steek ik twee keer per dag over op deze kruising. Twee keer per dag moet ik heel goed opletten. Het gaat soms maar net goed. Auto's die door rood rijden en nog een beetje gas erbij. Vaak denk ik: 'wanneer gaat het mis?'"
Nabestaanden en wildvreemden hebben liefdevolle boodschappen achtergelaten
Nabestaanden en wildvreemden hebben liefdevolle boodschappen achtergelaten © Rijnmond
Een vrouw die net gebruik heeft gemaakt van dezelfde oversteekplaats waar de slachtoffers afgelopen zaterdag werden geschept, blijft even staan en neemt de situatie in zich op. "Hier is iets heel ernstigs gebeurd", vertelt ze, verwijzend naar de grote bloemenzee aan de kant van de weg. "Het maakt toch wel indruk."

Gevaarlijk stukje weg

De vrouw maakt zelf regelmatig gebruik van de oversteekplaats, en weet daarom goed hoe gevaarlijk dit stuk weg is. "Er wordt hier best hard gereden", legt de vrouw uit. Ook zou er met enige regelmaat door rood worden gereden. "Er zijn her en der wel wat flitspalen, maar hier niet. Je merkt dan toch dat mensen de gok wagen."
Volgens de vrouw is het 'altijd druk' op en rondom het kruispunt, maar een betere oplossing ligt niet meteen voor de hand. "Je kunt er geen rotonde van maken. Verkeerslichten of extra flitspalen: misschien werkt dat."
Dat de slachtoffers op het moment van het ongeluk onderweg naar huis waren na een bezoek aan de Wereldhavendagen, laat ook organisator Sabine Bruijnincx niet koud. "We zijn zeer verdrietig van het nieuws en hebben ons medeleven betuigt aan de nabestaanden. Heel tragisch om te horen dat mensen je evenement hebben bezocht en dat ze dit op de terugweg overkomt."

Verdachte aangehouden

Zondagmiddag heeft de politie een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden in verband met het ongeluk. Het is nog niet bekend of hij zichzelf heeft gemeld of dat hij is opgepakt. Ook moet nog blijken of er drugs of alcohol in het spel waren.
Het fatale ongeluk was bij de boerengatbrug op de Maasboulevard.
Het fatale ongeluk was bij de boerengatbrug op de Maasboulevard. © MediaTV