POLITIE

Goudroof in Schiedam: de chauffeur zit vast, maar het goud uit zijn transportbusje is spoorloos

Busje met goudtransport staat leeg geparkeerd aan de Nieuwe Haven in Schiedam
Busje met goudtransport staat leeg geparkeerd aan de Nieuwe Haven in Schiedam © MediaTV
Een waardetransportauto verdween in april plots van de radar. De wagen werd dezelfde dag door de politie geparkeerd teruggevonden in Schiedam. Zonder bestuurder en zonder goud. De politie heeft twee verdachten opgepakt, maar het goud is nog altijd niet terecht.
Het is vrijdagmiddag rond 14:00 uur als een waardetransportbedrijf zich meldt bij de politie. Eén van hun wagens is niet aangekomen op de bestemming. De politie gaat direct zoeken en vindt de wagen netjes geparkeerd aan de Nieuwe Haven in Schiedam. Het bestelbusje is leeg en de bestuurder nergens te bekennen.
Een paar dagen later arresteren agenten in Amsterdam een 19-jarige man uit Almere. Hij zou bij de verduistering betrokken zijn. Ook de chauffeur van het waardetransport komt bij de politie in beeld, een 54-jarige man uit Badhoevedorp. Die is het land uitgevlucht en wordt vanaf dat moment internationaal gezocht.

Paspoortcontrole

Na drie maanden, op 22 juli, wordt de man herkend bij een paspoortcontrole op een vliegveld in het Duitse Frankfurt am Main. Hij wordt ter plekke aangehouden op verdenking van verduistering.
De verdachte is inmiddels overgedragen aan de Nederlandse politie en zit in de gevangenis. Waar het verdwenen goud is gebleven, blijft vooralsnog een raadsel.
De 19-jarige man uit Almere die al snel na de roof werd opgepakt in Amsterdam, zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl