Zorgcomplex ontruimd na mislukte plofkraak

Bewoners van een zorgcomplex in Zwijndrecht zijn donderdag door de politie geëvacueerd. Dat had te maken met een tas waar een explosief inzat. Deze tas werd gebruikt bij een mislukte plofkraak in winkelcentrum Walburg.

Het explosief is inmiddels meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst en op een braakliggend terrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht tot ontploffing gebracht. De omgeving is vrijgegeven.

De tas stond voor de deur van zorgcomplex 't Anker. Omdat er een explosief in de tas zat, besloot de politie om de omgeving te ontruimen.

Het winkelcentrum werd tijdelijk gesloten door de politie. Ruim 100 winkels moesten hun deuren gesloten houden. Ook ging de weekmarkt niet door. De winkels en de woningen zijn rond 11:00 weer vrijgegeven. Het winkelcentrum is korte tijd daarna weer open gegaan. 

De plofkrakers hadden het gemunt op een ABN AMRO geldautomaat in het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg. De daders hebben de camera's bij de automaat onklaar gemaakt met roze verf.De daders zijn nog niet gepakt: zij waren er vandoor gegaan op een scooter, waarna de passagier afstapte en er rennend vandoor ging. Ook de bestuurder van de scooter wist te ontkomen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: