112

Tweede ontploffing in Rotterdam na dodelijke steekpartij in Marokko

Explosie aan de Rembrandtstraat
Explosie aan de Rembrandtstraat © MediaTV
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een explosie grote schade aangericht bij een woning in de Rembrandtstraat. Het zou gaan om de woning van een man die wordt gezocht voor een fatale steekpartij in Marokko afgelopen zomer. Een paar dagen na de steekpartij was er ook al een ontploffing bij dezelfde woning.
Volgens ooggetuigen is de schade aan het pand bijzonder groot. Een deel van de pui ligt eruit en er liggen brokstukken verspreid over de hele straat. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.
In de woning zou een 29-jarige man wonen, die gezocht zou worden voor een fatale steekpartij in Marokko. Slachtoffer van de steekpartij is Hicham K.. Als dader wordt Soufiane B. genoemd.
Na een ruzie in de badplaats Al-Hoceima zou B. de Rotterdamer K. hebben doodgestoken. De Marokkaanse politie begon een klopjacht op B., maar dat heeft nog niet geleid tot een arrestatie. De 29-jarige B. zou de neef zijn van K. Er wordt beweerd dat de twee ruzie hadden over geld. De familie van B. zou in het Oude Noorden wonen, net als het slachtoffer.
De Marokkaanse politie zou er inmiddels zeker van zijn dat de 29-jarige verdachte het land heeft weten te ontvluchten. Wel zijn meerdere familieleden en vrienden aangehouden. Of zij nog vastzitten is niet duidelijk.
Enkele dagen na de fatale steekpartij vond de eerste explosie plaats. Omwonenden zeiden eerder tegen Rijnmond dat de man enkele maanden geleden nog is opgepakt voor de handel in drugs. Zijn toenmalige advocaat Guy Weski heeft bevestigd dat de man meerdere keren voor de rechter heeft gestaan voor drugshandel. Die rechtszaken zouden nog lopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl