112

Twee mensen van het balkon gered | Brand op schip op de Lek geblust

Zestien woningen werden gecontroleerd in de Rutgersstraat in Rotterdam
Zestien woningen werden gecontroleerd in de Rutgersstraat in Rotterdam © MediaTV - Marco van der Caaij
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 5 september.

Woning onbewoonbaar verklaard na brand

De brandweer heeft dinsdagavond twee portieken met in elk acht woningen ontruimd in de Rutgersstraat in Rotterdam-Schiebroek. Er woedde brand in een maisonnette op de begane grond en op de eerste verdieping.
Twee mensen zijn door de brandweer van het balkon gered. Zij hadden rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.
De brandweer heeft de portieken geventileerd. Alleen het huis waar de brand heeft gewoed, is onbewoonbaar. De overige vijftien woningen zijn vrijgegeven.
Volgens een buurtbewoner was de accu van een stepje de boosdoener. De schrik zit er goed in bij de omwonenden. "Mijn moeder was alleen thuis met mijn oma", vertelt een bewoner aan Rijnmond. "Zij zijn heel erg geschrokken." Een andere bewoner zegt dat ze eerst dacht dat mensen aan het barbecueën waren. "Maar toen was er ineens wel heel veel rook."

Brand op schip op de Lek geblust

Op de Lek, tussen Bergambacht en Streefkerk, is op een tanker rond 18:20 uur brand uitgebroken. Het vuur woedde in de machinekamer van een kegelschip. Zo'n schip vervoert brandstoffen en gas.
De brand op de Lek woedt in de machinekamer van het kegelschip
De brand op de Lek woedt in de machinekamer van het kegelschip © ZHZ Actueel
De tanker is geladen met benzine, maar een woordvoerder van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid meldt dat de lading niet bij de brand betrokken is geweest.
Eén medewerker is bij de brand gewond geraakt. Hij heeft brandwonden en ademde rook in. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere bemanningsleden zijn aan boord gebleven.
De hulpdiensten rukten uit om de brand op het kegelschip te blussen
De hulpdiensten rukten uit om de brand op het kegelschip te blussen © ZHZ Actueel
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend. De nabijgelegen veerpont heeft geholpen met de bestrijding.

Fietser en scooterrijder botsen op elkaar en raken gewond

Op de Groene Kruisweg in Vierpolders zijn een fietser en een scooterrijder op het fietspad tegen elkaar gebotst. Beide bestuurders raakten hierbij gewond. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde rond 16:30 uur. De fietser reed op een speed pedelec, een speciale fiets waarmee je een snelheid van 40 kilometer per uur kunt bereiken.
Bij het ongeluk werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend.

Auto belandt in het water na botsing met vrachtwagen

In Rockanje is een personenauto in het water gereden na een botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde op de Natersedijk.
De brandweer bevrijdt de vrouw uit de auto
De brandweer bevrijdt de vrouw uit de auto © MediaTV - Marck Groothuijzen
De brandweer heeft de vrouw uit de auto bevrijd. Ook de hond die in de wagen zat, is eruit gehaald en opgevangen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, maar ze is wel aanspreekbaar. De Dierenambulance ontfermt zich over de hond.

Barendrechter langer in de cel in cybercrimezaak

In een groot onderzoek naar cybercrime blijft een 32-jarige Barendrechter, die in Brazilië woont, zestig dagen langer vastzitten. De man werd op 18 juli aangehouden en verscheen dinsdag voor de raadkamer. Volgens de politie handelde de man op grote schaal op de Genesis Market. Daarop boden internetcriminelen gestolen gegevens aan.
De eerste verdachte in de zaak van Operatie Cookiemonster heeft dinsdag veertig maanden cel tegen zich horen eisen. De 35-jarige man uit Boskoop wordt ervan verdacht dat hij mensen heeft opgelicht door bestellingen op andermans naam te doen, bij onder meer bol.com en Mediamarkt. Een 28-jarige man uit Maassluis werd in deze zaak aangehouden.

Vandalen vernielen vuilniswagens van Irado: zes voertuigen tijdelijk niet bruikbaar

Vandalen hebben dinsdagochtend zes vuilniswagens van vuilophaaldienst Irado in Schiedam beschadigd, meldt SCHIE. De zes voertuigen zijn weggesleept naar de garage.
Volgens een woordvoerder van Irado is het vandalisme op camerabeelden vastgelegd. Daarop is te zien hoe vandalen het terrein van Irado aan de Fokkerstraat in Schiedam betraden en het gemunt hadden op de geparkeerde vrachtwagens. Toen de wagens wilden wegrijden voor hun eerste ronde, konden de auto's niet starten. Er zouden onderdelen uit de wagens gestolen zijn.
Irado heeft dinsdag leenwagens ingezet om door te kunnen gaan met het ophalen van vuilnis. Het is niet duidelijk hoe lang de leenwagens actief moeten zijn. “Hoe lang het precies gaat duren weten we niet. Dat hangt af van de onderdelen die vervangen moeten worden en de levertijden”, aldus de woordvoerder.

Zwaargewond slachtoffer botsing Limburgse Koningsbosch overleden

Het slachtoffer uit Rotterdam dat zwaargewond raakte bij een eenzijdige botsing in het Limburgse Koningsbosch afgelopen donderdag is overleden. Dat bevestigt de politie aan L1. In totaal zaten vier personen in de auto, allen kwamen ze uit Rotterdam.
Bij het ongeval kwam een voertuig op de N572 tegen de vangrail tot stilstand. Dit gebeurde rond 5:55 uur. Volgens een ooggetuige renden drie inzittenden weg na het ongeluk. Het zwaargewonde slachtoffer zat op de bijrijdersplaats en moest door de brandweer worden bevrijd.
Op het moment dat de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding, meldden zich twee personen. Een daarvan verklaarde de bestuurder van het voertuig te zijn geweest. De drie overige inzittenden zijn aangehouden, de bestuurder is positief test op drugsgebruik.
De drie inzittenden zijn 19, 25 en 28 jaar oud en komen eveneens uit Rotterdam. Allen worden ze verdacht van het veroorzaken van een aanrijding met letsel en het verlaten van de plaats van de aanrijding en het rijden onder invloed.

Gewonden bij kettingbotsing A16

Op de A16 richting het Terbregseplein in Rotterdam zijn drie auto's betrokken bij een kettingbotsing. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn opgeroepen voor het ongeval. Twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De parrallelbaan werd tijdelijk afgesloten vanwege het ongeval.

Tientallen klachten na stank uit Rozenburg

De milieudienst Rijnmond DCMR heeft dinsdagochtend tientallen klachten binnengekregen over een lucht van huisvuil uit Rozenburg. De stank blijkt afkomstig te zijn van de huisvuilverwerker AVR.
Wat de precieze bron is, wordt onderzocht. Volgens de DCMR zijn er bijna 40 klachten binnengekomen.

Schade na ontploffing bij woning Rotterdam-Charlois

Bij een woning aan de Urkersingel in Rotterdam-Charlois heeft dinsdag om 4:00 uur een explosie plaatsgevonden. Hierbij raakte niemand gewond, wel is een aantal ruiten vernield.
Het gaat om een tweede ontploffing bij een woning deze nacht. Aan de Rembrandtstraat in het Oude Noorden in Rotterdam ging het ook mis toen er rond 1:00 uur een explosief afging. Voor zover bekend raakte ook hierbij niemand gewond. Begin augustus vond ook een explosie plaats bij het adres aan de Rembrandtstraat.
In de woning zou een 29-jarige man woonachtig zijn, die gezocht zou worden voor een fatale steekpartij in Marokko. Het slachtoffer komt ook uit dezelfde buurt in Rotterdam. Een paar dagen na de steekpartij was de eerste ontploffing.
Onderzoek na explosie bij woning Urkersingel Rotterdam
Onderzoek na explosie bij woning Urkersingel Rotterdam © MediaTV