LOKAAL

Raadslid legt werk neer nadat hij winkeldieven aanspreekt en een blikje in zijn oog krijgt

Zeki Celikkaya
Zeki Celikkaya © PvdA Maassluis
Zeki Celikkaya stopt voorlopig als raadslid voor de PvdA in Maassluis. Hij gaat met ziekteverlof, nadat hij onlangs oogletsel opliep bij een confrontatie met twee winkeldieven in Schiedam.
Celikkaya wilde de winkeldieven tegenhouden en aanspreken op hun gedrag, maar die sloegen op de vlucht. Daarbij gooiden ze volgens de WOS een blikje, dat terechtkwam in een oog van het raadslid. Inmiddels is hij enkele malen geopereerd en voorlopig niet in staat het raadswerk te vervullen.
"Ik zit nu in een heftige periode. Na enkele operaties blijkt dat ik nog een flinke tijd bezig ben met de medische trajecten. Ik moet nu voorrang geven aan mijn herstel en wil ook in overleg met de artsen snel en verantwoord terugkeren bij mijn werkgever", zegt Celikkaya. "Het raadswerk kan ik de komende periode niet goed invullen en daarom heb ik voorzitter van de gemeenteraad gemeld dat ik gebruik wil maken van de regeling vervanging bij langdurige ziekte."

'Afschuwelijk'

De Maassluise PvdA-fractie is geschrokken van wat Celikkayya is overkomen. "Het is afschuwelijk wat deze winkeldieven aan letsel hebben toegebracht. Hij wilde als toevallige omstander het goede doen. We hopen dat de daders worden gepakt en berecht, maar bovenal dat Zeki kan herstellen en zijn zicht terugkrijgt", zegt vicefractievoorzitter Iris Vrolijks.
Abdullah Ertekin neemt de zetel voorlopig over. Hij wordt op 12 oktober geïnstalleerd.
Dit is een verhaal van onze mediapartner WOS.