nieuws

Speciale rouwmis Poolse kerk

2010Poolsekerk.cropresize.1.jpg
2010Poolsekerk.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Voor Polen in Rotterdam is er zondag in de Poolse kerk op de Beukelsdijk een speciale rouwmis naar aanleiding van de vliegtuigcrash waarbij de politieke, militaire en maatschappelijke top van het land om het leven kwam.  
Het land rouwt om de dood van president Kaczynski, zijn vrouw en tientallen hoogwaardigheidsbekleders. De delegatie was onderweg naar een herdenking van de Russische massamoord op 22-duizend Polen tijdens het regime van Stalin.
In Polen is een week van nationale rouw afgekondigd. Het publiek zal dinsdag op het presidentieel paleis in Warschau de mogelijkheid hebben om afscheid te nemen van de Poolse president Lech Kaczynski. Voorlopig is er nog geen datum of plaats vastgelegd voor de begrafenis van de overleden president.
De Poolse gemeenschap in Nederland heeft afgelopen weekend ook de slachtoffers herdacht. Op een aantal plaatsen in Nederland, waaronder Rotterdam, kwamen de Polen bijeen. De website Condoleance.nl heeft een register geopend waar mensen hun medeleven kunnen betuigen.
In de Poolse ambassade in Den Haag kan de komende dagen een register worden getekend. Op het Poolse consulaat in Heusden ligt eveneens een condoleance-register.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl