nieuws

Makau wint dertigste Rotterdam Marathon

makau.cropresize.tmp.JPG
makau.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Patrick Makau heeft de dertigste editie van de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan finishte na 2.04,47 uur.
De Keniaan zat in de finale in een kopgroep van vier lopers. Samen met zijn landgenoten Geoffrey Mutai en Vincent Kipruto en de Ethiopier Feyisa Lelisa. Na veertig kilometer moesten Lelisa en Kipruto de andere koplopers laten gaan. Een kilometer verder slaagde Makau ook af met zijn laatste belager en kwam alleen de Coolsinger op. Het parkoersrecord van vorig jaar kon Makau niet verbreken. De Keniaan leek tot halverwege de wedstrijd op weg om dat te verbreken, maar de wind bleek te hard om het hoge tempo vast te houden. Nadat de hazen na dertig kilometer afhaakten, moest Makau het schema van het parkoersrecord ook laten varen.
Raymaekers Nederlands Kampioen
De marathon van Rotterdam gold ook als Nederlands kampioenschap. Bij de mannen verdedigde Koen Raymaekers zijn vorig jaar oktober in Amsterdam veroverde titel met succes. De 30-jarige atleet liep de marathon in officieus 2 uur, 11 minuten en 8 seconden. Dat was heel ruim onder zijn vorig jaar oktober gevestigde persoonlijke record van 2.12.59.
RTV Rijnmond Live
RTV Rijnmond verzorgt zondag tussen 14:00 en 16:35 uur een LIVE-uitzending met daarin beelden van en interviews met al die duizenden recreanten die meedoen aan de Rotterdamse marathon.
Foto's Antoine de Moor/RTV Rijnmond