WEERBERICHT

Het weer van vandaag: af en toe zon

Het weer van dinsdag 12 september
Het weer van dinsdag 12 september © Rijnmond
Vandaag - na het verdwijnen van de eventueel aanwezige mist(banken) is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur varieert van 22 graden aan zee tot 25 graden in het oosten van de regio. Er staat nauwelijks wind; de wind waait zwak en komt uit het westen, later in de middag draait deze naar het noordwesten.
Vanavond en vannacht wordt het weerbeeld gedomineerd door bewolking, en later is er slechts lokaal kans op een bui. De temperatuur daalt naar ongeveer 17 graden. De wind draait naar het noorden en neemt toe tot matig.
Morgenochtend is er tamelijk veel bewolking en bestaat er kans op een bui. In de middag breekt vanuit het noordwesten de zon vaker door en blijft het ook droog. De maximumtemperatuur komt met 21 graden beduidend lager uit dan de afgelopen periode. Er staat een matige wind uit een noordelijke richting.

Vooruitzichten

De komende dagen kunnen we nog steeds genieten van mooi nazomerweer, met veel zon en blijft het droog. De middagtemperatuur stijgt van 22 graden op donderdag naar 25 graden op zaterdag. Dat zijn maxima ruim boven het klimaatgemiddelde van 19 graden. De nachten worden tijdelijk frisser en dat betekent dan weer lekkere slaaptemperaturen.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 11 en 20 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,2 graden en de minimumtemperatuur 10,5 graden. Er valt gemiddeld 28,8 mm neerslag.