nieuws

Kort nieuws uit de regio

rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdamse politie rekent drie drugsrunners in, Barendrechter rijdt 130 kilometer per uur in de bebouwde kom en vluchter na aanrijding in Rotterdam aangehouden; Kort nieuws uit de regio.
Politie rekent drugsrunners in
ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft zaterdag drie drugsrunners in de leeftijd van 19 en 20 jaar aangehouden op de Maasboulevard en omgeving. Deze actie, en al eerder gehouden controles, worden uitgevoerd in het kader van het politieproject Skwibus. In samenwerking met het OM kost de overtreding van de APV drugsrunnen de eerste keer 350 euro. De tweede keer kan dit direct leiden tot twee weken hechtenis. Op de overtreding van de Opiumwet staat een maximumstraf van 8 jaar of een geldboete van 74.000 euro.
Man rijdt 130 in bebouwde kom
ROTTERDAM - De politie heeft een straatracer opgepakt in het Waalhaven gebied. Agenten zagen zaterdagavond op de Waalhaven Zuidzijde twee auto's met hoge snelheid over de weg rijden. Ze reden daarbij naast elkaar op de twee rijstroken tellende weg en haalden snelheden tot ruim per uur, waar slechts 50 is toegestaan. De politie wist één van de automobilisten tot stoppen te dwingen. De 22-jarige Barendrechter bleek een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Man rijdt door na aanrijding
ROTTERDAM - De politie heeft zaterdag een man aangehouden die was doorgereden na een ongeluk op de Vijverhofstraat. Bij de aanrijding werd een voetganger op de stoep geraakt. Toen de politie de man op de Bergweg wilde aanhouden, ging hij er vandoor. Op de Eerste Middellandstraat / Coolsestraat eindigde de achtervolging. De bestuurder en zijn bijrijder vluchtten te voet. Bij de aanhouding bleek de bestuurder onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs is direct in beslag genomen.