nieuws

Keniaan Patrick Makau wint Marathon van Rotterdam

makau.cropresize.tmp.JPG
makau.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Patrick Makau heeft de dertigste editie van de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan finishte na 2 uur, 4 minuten en 47 seconden.
De Keniaan zat in de finale in een kopgroep van vier lopers. Samen met zijn landgenoten Geoffrey Mutai en Vincent Kipruto en de Ethiopier Feyisa Lelisa. Na veertig kilometer moesten Lelisa en Kipruto de andere koplopers laten gaan. Een kilometer verder rekende Makau ook af met zijn laatste belager en kwam alleen de Coolsingel op. Het record van vorig jaar kon Makau niet verbreken.

Sneller

De Keniaan leek tot halverwege de wedstrijd wel op weg om sneller te lopen dan de 2 uur, 4 minuten en 27 seconden van vorig jaar, maar de wind bleek te hard om het hoge tempo vast te houden. Nadat de hazen na dertig kilometer afhaakten, moest Makau het schema van het record laten varen.

Vrouwen

De Ethiopische Aberu Kebede was de sterkste vrouw. De atlete noteerde een tijd van 2 uur, 25 minuten en 29 seconden. Ze was bijna een minuut sneller dan de nummer twee, de Amerikaanse Magdalena Lewy Boulet (2.26.22). De derde plaats was voor de Chinese favoriete Zhu Xiaolin in 2.29.42.
Merel de Knegt debuteerde zondag op de marathon. De specialiste van de 10 kilometer en halve marathon arriveerde op de Coolsingel als tiende en als eerste Nederlandse. Daarmee nam de 30-jarige atlete de nationale titel over van de afwezige Hilda Kibet. De Knegt legde de marathon af in 2 uur, 38 minuten en 41 seconden.
Politie
De politie was tevreden over het verloop van de marathon. Een 39-jarige deelnemer uit Oud-Beijerland werd onwel en moest worden gereanimeerd.
RTV Rijnmond Live
RTV Rijnmond verzorgde een LIVE-uitzending van de Marathon. Vanaf zondagavond 20 uur is een compilatie van de uitzending op TV Rijnmond te zien.
Foto-reportage
Kijk voor de fraaie foto-reportage die Antoine de Moor voor RTV Rijnmond maakte op de link hiernaast. Het gaat om bijna 300 foto's!
Luister naar de hoogtepunten: Marathon Compilatie 2010 by rtvrijnmond
Bekijk de hoogtepunten

Foto Antoine de Moor/RTV Rijnmond