112

Man gestoken na ruzie metrostation Vlaardingen | Drie mannen opgepakt na cocaïnevondst

In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 14 september.

Man gestoken na ruzie metrostation Vlaardingen

Bij metrostation Vlaardingen Oost zijn twee mannen aangehouden na een ruzie. Eén van hen zou een fiets hebben gegooid. De ander zou daarna hebben gestoken. Het slachtoffer van de steekpartij raakte gewond aan zijn hand, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Het mes is volgens omstanders even later teruggevonden in een bloembak. Over de aanleiding van de ruzie is niks bekend.
Aanhouding door politie bij metrostation Vlaardingen.
Aanhouding door politie bij metrostation Vlaardingen. © MediaTV

Drie mannen opgepakt na cocaïnevondst Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven zijn maandag drie mannen opgepakt. 40 kilo cocaïne werd bij hen gevonden, met een waarde van zo'n 3-miljoen euro. Het gaat vermoedelijk om uithalers.
Een man van 25 uit Sliedrecht had 6 kilo drugs bij zich. In een lege container werden daarna twee mannen van 17 en 23 uit Rotterdam gevonden. In een andere container is daarna ook nog34 kilo coke aangetroffen. De jongen van 17 is onder voorwaarden weer vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. De twee anderen blijven nog twee weken langer vastzitten.

Gemeente Schiedam doet aangifte vernieling regenboogzebrapad

De gemeente Schiedam doet aangifte van de vernieling van het regenboogzebrapad, meldt lokale omroep SCHIE. Het pad werd eind vorige week beklad met verf.
De gemeentereiniging heeft geprobeerd de bekladding op te ruimen. Eerder zei de gemeente al dat het kunstwerk op het Land van Belofte onherstelbaar is beschadigd. Wel wordt binnenkort een nieuw regenboogzebrapad aangelegd, zegt de gemeente.
Het regenboogzebrapad in Schiedam beklad met witte | Foto:
Het regenboogzebrapad in Schiedam beklad met witte

OM eist cel tegen Rotterdammer voor ladingroof Schiphol

Het OM eist 2 tot bijna 5 jaar cel tegen zes verdachten van een ladingroof op Schiphol in juni 2019. Eén van de verdachten komt uit Rotterdam. De anderen komen uit Amsterdam, Heerhugowaard, IJmuiden en Haarlemmermeer. De verdachten zijn tussen de 31 en 38 jaar.
Vijf van hen zijn volgens het OM schuldig aan de roof, waarbij voor 2 en een half miljoen dollar aan elektronica is gestolen. Een man uit IJmuiden is volgens het OM schuldig aan witwassen.

Twee nieuwe aanhoudingen voor beschieting Heinenoord

De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan voor het beschieten van een auto in Heinenoord. Begin deze maand werd een man van 21 uit Dordrecht aangehouden. Hij blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Een 23-jarige stadsgenoot werd dinsdag opgepakt. Hij wordt binnenkort voorgeleid. Een 18-jarige Dordtenaar zat al langer vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
De beschieting gebeurde in de nacht van zondag 23 juli naar maandag 24 juli aan de Mollekade in Heinenoord. Eén van de inzittenden werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij is intussen stabiel.

Flat in Rozenburg weer vrijgegeven na ontruiming om gaslek

De flat in Rozenburg die was ontruimd na een gaslek is weer vrijgegeven. Dat zegt de brandweer. Aan het einde van de ochtend werd in de Narcissenstraat een gasleiding geraakt bij het plaatsen van een ondergrondse container. Netbeheerder Stedin heeft het lek gedicht, waardoor de mensen hun huis weer in kunnen. Hoeveel woningen waren ontruimd, kon de brandweer niet zeggen.

12-jarige jongen overleden na aanrijding met bus

Op Goeree-Overflakkee is een jongen overleden na een aanrijding met een lijnbus. De jonge fietser werd aangereden op de Oudelandsedijk. Een traumahelikopter heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Het vervoer van slachtoffers met de helikopter is heel uitzonderlijk. De Oudelandsedijk tussen Dirksland en Sommelsdijk was tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

71-jarige vrouw zwaargewond na aanrijding

Ook in Groot-Ammers raakte woensdagmiddag een fietser zwaargewond bij een aanrijding. Het slachtoffer van het ongeluk even voor 16:00 uur op de Boonevlietweg tussen Goudriaan en Langerak is een 71-jarige vrouw uit Groot-Ammers. Er waren twee auto's en twee fietsers betrokken bij het ongeluk. Er is een traumahelikopter ingezet om de vrouw naar het ziekenhuis te brengen. De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld. Niemand is aangehouden.
De fietser werd aangereden op de Goudriaan in Groot-Ammers.
De fietser werd aangereden op de Goudriaan in Groot-Ammers. © ZHZActueel

Bestuurder opgepakt voor aanrijding met scooter

De politie heeft een automobilist opgepakt na een ongeluk op het Weena. Dat gebeurde woensdagavond laat. Op de kruising met de Henegouwerlaan werd een scooter waarop twee mensen zaten, geschept door een auto. Door de klap van de aanrijding is de voorruit flink beschadigd. De bestuurder van de scooter liep een hersenschudding op. De bijrijder moet worden geopereerd aan zijn been. Het drukke kruispunt in Rotterdam Centrum was meerdere uren afgesloten.
Een scooter werd op de Weena geschept door een auto.
Een scooter werd op de Weena geschept door een auto. © JB Media

Automobilist in Dordrecht rijdt 118 km/u (waar je 50 mag)

De politie Dordrecht heeft afgelopen week bij verschillende snelheidscontroles 36 bestuurders op de bon geslingerd. Eén bestuurder maakte het wel heel bont: hij reed 118 kilometer per uur op de Rijksstraatweg, daar is 50 kilometer toegestaan. De rechter gaat nu bepalen wanneer de snelheidsduivel zijn rijbewijs terug krijgt.