BUREAU RIJNMOND

‘Bankmedewerkers’ stelen geld uit portemonnee, maar pinnen mislukt

‘Bankmedewerkers’ stelen geld uit portemonnee, maar pinnen mislukt
‘Bankmedewerkers’ stelen geld uit portemonnee, maar pinnen mislukt © Bureau Rijnmond
Een 81-jarige vrouw uit Spijkenisse houdt de voordeur van haar woning tijdens een warme zomerdag open om de ruimte te verkoelen. Twee jongemannen zien dan echter hun kans schoon om het huis aan het Hostapad binnen te dringen. Als ze zijn vertrokken merkt de vrouw dat er geld is verdwenen.
Het duo bezoekt de vrouw op dinsdag 8 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur. Ze gaan rustig zitten en beweren medewerkers van haar bank te zijn. Ze maken de vrouw wijs dat er iets mis is met haar bankpas. Om dat te controleren willen ze de bankpas meenemen en vragen ook haar pincode. Tijdens hun bezoek loopt één van de mannen naar beneden. Als hij terugkomt vertrekken de zogenaamde bankmedewerkers. Daarna merkt het slachtoffer dat uit haar portemonnee geld is gestolen.
Op beelden gemaakt bij de geldautomaat aan de Marrewijklaan in Spijkenisse doet één van de mannen vergeefse pogingen om geld van de bankrekening van de bejaarde vrouw te pinnen. Hij draagt een zwarte baseballpet en op de pijp van zijn spijkerbroek is een ster te zien. Bovendien staat er op de witte zolen van zijn schoenen een tekst.
Hij is vermoedelijk minderjarig en daarom wordt zijn gezicht nog geblurd. Meldt hij zich niet bij de politie dan wordt hij in een volgende aflevering van Bureau Rijnmond herkenbaar getoond. Wie weet nu al wie hij is?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000