BUREAU RIJNMOND

Opnieuw aanslag op ‘Het Paleis’ na aanhouding verdachte

Opnieuw aanslag op ‘Het Paleis’ na aanhouding verdachte
Opnieuw aanslag op ‘Het Paleis’ na aanhouding verdachte © Bureau Rijnmond
Voor de derde maal in twee maanden tijd een aanslag met explosieven op feestzaallocatie Het Paleis in Schiedam. De meeste recente is op donderdag 7 september rond 5.15 uur. Na de derde aanslag besluit burgemeester Bijl van Schiedam het zalencomplex voor onbepaalde tijd te sluiten vanwege gevaar voor de omgeving.
De eigenaar van Het Paleis aan de Brauwweg spant vervolgens een kort geding aan tegen de sluiting, dat afgelopen maandag diende. Voordat de rechter die dag een uitspraak doet, bereiken de twee partijen een akkoord. De eigenaar zegt toe ingrijpende beveiligingsmaatregelen te zullen nemen, waarna burgemeester Bijl na overleg met zijn advocaten, de sluiting ongedaan maakt.
Uiteraard is de politie inmiddels nog op zoek naar de daders van de explosies die stuk voor stuk forse schade veroorzaken. De bomaanslagen zijn behalve op 7 september ook op woensdag 12 juli en vrijdag 18 augustus. Van de laatstgenoemde tonen we in Bureau Rijnmond beelden. Daarop is een man te zien die het explosief tot ontploffing brengt. Deze verdachte, een 21-jarige inwoner van Rotterdam, is inmiddels gearresteerd. Maar na zijn aanhouding wordt er toch weer een bomaanslag gepleegd.
Omdat de explosieven ’s nachts afgaan vallen er geen gewonden. Het politieteam dat de zaak in behandeling heeft is nog dringend op zoek naar meer informatie en ook beelden van bijvoorbeeld de laatste bomaanslag. Bel als u kunt helpen!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000