112

Jongen (14) aangehouden voor steekpartij op metrostation

Het slachtoffer is behandeld door artsen van de traumahelikopter.
Het slachtoffer is behandeld door artsen van de traumahelikopter. © Spa-Media
Op metrostation Berkel Westpolder is een 19-jarige man gewond geraakt bij een steekpartij. De politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden. Het slachtoffer is zwaargewond maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht.
De steekpartij was rond half twee donderdagmiddag op het perron van het metrostation in Berkel en Rodenrijs. Op dat moment kwam er net een metro aan. Veel reizigers hebben het daardoor zien gebeuren.
De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend. Volgens omstanders is de dader na de steekpartij de metro ingevlucht en er daarna meteen weer uitgegaan. Hij zou daarna over het spoor zijn gevlucht. De politie kon hem niet lang daarna aanhouden.

Mes gevonden

Het slachtoffer is op het perron behandeld door onder meer artsen van de traumahelikopter. Hij zou in zijn buik zijn gestoken. In de buurt van het metrostation is een mes gevonden. De politie onderzoekt of dit mes bij de steekpartij is gebruikt.
Reizigers op Metrolijn E tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Slinge moeten rekening houden met vertraging en extra overstappen. Tussen de stations Melanchthonweg en Pijnacker-Zuid rijdt een pendelmetro.
De jonge dader werd vlakbij metrostation aangehouden.
De jonge dader werd vlakbij metrostation aangehouden. © Spa-Media