GOEREE-OVERFLAKKEE

12-jarige jongen overleden na aanrijding met bus in Sommelsdijk

Het ongeluk gebeurde op de t-splitsing van de Oudelandsedijk
Het ongeluk gebeurde op de t-splitsing van de Oudelandsedijk © MediaTV
Een 12-jarige jongen uit Melissant is overleden na een aanrijding met een lijnbus in Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee. De jonge fietser werd vanochtend aangereden toen hij overstak. Een traumahelikopter heeft het slachtoffer nog naar het Erasmus MC gebracht, waar hij vanmiddag is overleden.
Het 12-jarige slachtoffer werd vanochtend aangereden toen hij de Oudelandsedijk overstak. Toen hij met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd met een traumahelikopter, was hij niet meer bij kennis.

Ooggetuige

Ruim een uur na het ongeval vertelt Gerrie Mackloet van Kwekerij De Halve Maan hoe ze na een klap werd gealarmeerd door een enorme gil. De kwekerij ligt pal naast de t-splitsing ligt waar het ongeluk gebeurde. "Ik hoorde een gil zoals ik die nog nooit had gehoord. Het was de buschauffeur en het klonk verschrikkelijk", vertelt ze.
Gerrie bedacht zich geen moment en ging meteen kijken of ze kon helpen. De kwekerij zit een beetje verstopt achter een grote heg waar ze eerst omheen moest lopen. Eenmaal aangekomen zag ze dat de buurman van de andere kant van de dijk zich al over het slachtoffer had bekommerd om eerste hulp te verlenen.
"Hij had nog een polsslag, maar was buiten bewustzijn. Ik ben vervolgens naar de buschauffeur gegaan om haar gerust te stellen, zo goed en zo kwaad als ik dat kon", vertelt ze verder. Het was de gil van de buschauffeur die haar aandacht trok, want van het geluid van de klap keek ze in eerste instantie niet zo op. "Passerende vrachtwagen verliezen hier regelmatig hun lading. Dat geeft enorme herrie. Daarnaast hoor ik regelmatig auto's toeteren omdat ze zich dan kapot schrikken van fietsers die ineens oversteken."

Verslagenheid

Het 12-jarige slachtoffer zou onderweg zijn geweest naar zijn school in Middelharnis. De verslagenheid is groot na het tragische busongeluk van donderdag. De 12-jarige Bjorn kwam daarbij om het leven. Zijn school in Middelharnis, het RGO college, reageert met een brief op het verschrikkelijke verlies.
Het was voor Gerrie Mackloet en de klanten die zij ontving in de kwekerij het gesprek van de dag. "Ik heb wat er gebeurd is op die manier echt een beetje van me af kunnen praten. Mijn klanten hadden allemaal het nieuws gelezen of gehoord. Dat gaat in een dorp natuurlijk als een lopend vuurtje", vertelt ze vanachter de toonbank in de kwekerij.
Toen de hulpdiensten eenmaal de zorg voor de slachtoffers hadden overgenomen, sprak Gerrie nog met de politie over de veiligheid van de t-splitsing. "Dat er iets moet gebeuren is zeker. Dat zei de politie ook. Ze verwachten dat op korte termijn wordt gekeken hoe de verkeerssituatie veiliger kan worden gemaakt."
Bekijk hier de beelden van de plek van het ongeval