112

Opnieuw verdachte aangehouden voor explosies Het Paleis | Viertal opgepakt voor voorbereiden ernstige geweldsdelicten

Het ongeluk gebeurde op de Hoogbloklandseweg in Hoogblokland, ter hoogte van de Groeneweg.
Het ongeluk gebeurde op de Hoogbloklandseweg in Hoogblokland, ter hoogte van de Groeneweg. © ZHZactueel
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 15 september.

Opnieuw verdachte aangehouden voor explosies Het Paleis

In het onderzoek naar de reeks explosies bij Het Paleis aan de De Brauwweg in Schiedam is donderdag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer.
Het feestzalencomplex was in twee maanden tijd drie keer het doelwit van een explosie. Hierbij vielen geen gewonden, maar de schade was keer op keer groot. Voor de tweede explosie, op vrijdag 18 augustus, hield de politie eerder al een 21-jarige Rotterdammer aan. Na de aanhouding stopte de explosies echter niet, want op donderdag 7 september was het opnieuw raak.
Burgemeester Bijl van Schiedam besloot hierna Het Paleis voor onbepaalde tijd te sluiten vanwege gevaar voor de omgeving. Maar nadat de eigenaar extra veiligheidsmaatregelen had genomen, mocht het feestzalencomplex maandag toch weer open van de gemeente.
Het onderzoek naar de explosies gaat verder.

Viertal opgepakt voor voorbereiden ernstige geweldsdelicten

De politie heeft maandag en dinsdag vier mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een zware mishandeling. Die had vorig jaar november plaats moeten vinden in Ede. Het gaat om een 21-jarige man uit Dordrecht, een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 18-jarige man uit Den Haag en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het is niet duidelijk of de vier elkaar kennen.
De man uit Dordrecht en de Hagenaar worden ook nog verdacht van het mede voorbereiden van een liquidatie. Die had vorig jaar november in Rotterdam plaats moeten vinden.
De politie kwam het viertal op het spoor dankzij andere lopende onderzoeken. Drie van de verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat ze nog veertien dagen langer vast moeten blijven zitten. De 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak.

22-jarige man opgepakt voor beroving met vuurwapen

Een 22-jarige man is donderdag opgepakt op de Delftsestraat in Rotterdam. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De man wordt verdacht kort daarvoor twee mannen uit Almere te hebben bedreigd en geprobeerd te beroven. Daarbij liet de verdachte ook een vuurwapen zien. Bij zijn aanhouding werd dat wapen ook gevonden. De man zit nog vast.

Scholier aangereden door bestelbus in Hoogblokland

Een scholier is vrijdagochtend aangereden door een bestelbus in Hoogblokland, een dorpje ten noorden van Gorinchem. De fietser werd door de botsing gelanceerd en kwam een eind verderop op de weg terecht. Volgens de politie heeft de jongen zijn been gebroken. Het ongeluk gebeurde rond 08:45 uur op de Hoogbloklandseweg, ter hoogte van de Groeneweg. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Uitslaande brand in Barendrechtse shoarmazaak

De brandweer heeft vrijdagochtend een korte uitslaande brand geblust in een shoarmazaak aan de Smithaven in Barendrecht-Carnisselande. Het vuur ontstond iets voor 08:30 uur. De vlammen sloegen vervolgens naar buiten, maar zijn niet overgeslagen naar de bovengelegen woningen. Inmiddels is het vuur gedoofd. Hoe de brand is ontstaan, kon de brandweer nog niet zeggen.

Twee motorrijders gewond na aanrijding op A16

Bij een aanrijding op de A16 tussen twee motoren en een personenauto zijn donderdag twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie Drechtsteden-Buiten op Facebook. Het gaat om de bestuurders van de motoren. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Explosie in woning in Rotterdam-IJsselmonde

In de nacht van donderdag op vrijdag is een woning in IJsselmonde doelwit geweest van een explosie. Dat was aan de Zuiderhagen. Volgens de politie was er schade aan de voordeur, maar is er niemand gewond geraakt. Er is nog niemand opgepakt voor de explosie. De politie is bezig met een onderzoek.
Een woning aan de Zuiderhagen in Rotterdam-IJsselmonde was doelwit van een explosie.
Een woning aan de Zuiderhagen in Rotterdam-IJsselmonde was doelwit van een explosie. © MediaTV
De regio wordt dit jaar geteisterd door een explosiegolf. 2023 telt nu al meer dan 120 aanslagen met explosieven en het einde lijkt nog niet in zicht.