'De wereld ziet er vrediger uit vanaf het water'

De wind was eigenlijk iets té hard en de golven eigenlijk iets té hoog, maar dat mocht de pret niet drukken. Verslaggever Sanne Waldekker ging woensdag zeilen op het Haringvliet met liefhebber Wim Böllermann.

"Alleen de diehards gaan met dit weer het water op", zegt Böllermann. "Zover ik kan zien, zijn we met nog een andere boot op dit moment de enigen op het water. Maar wat wil je, met windkracht 6 á 7."

En dat is uitzonderlijk, weet Böllermann. "Normaal gesproken ligt het Haringvliet helemaal vol met boten van heinde en verre. Mensen uit België, Duitsland, Denemarken, Engeland. Juist vanwege het vaargebied; je kunt kiezen uit zoet en zout water."

Ook de grootte en breedte van het Haringvliet trekt Böllermann vaak naar deze plek. "Je zit hier ook zo op zee. Je gaat bij Stellendam binnen een kwartier de zee op."


Het tweetal vertrok woensdagochtend vanuit de jachthaven van Hellevoetsluis. "Een flinke jachthaven", legt hij uit. "Er zijn drie jachtmondingen, met bij elkaar toch wel zo'n tweeduizend ligplaatsen. En voor ieder wat wils: kleine schepen, grote schepen, motorboten: alles ligt hier. En er zijn goede voorzieningen, dat is ook niet onbelangrijk."

Böllermann vindt het elke keer weer genieten als hij op het water is. "Zodra je met een zeilboot naar buiten gaat en je trekt die zeilen omhoog, dan is er complete rust en stilte. De wereld ziet er vrediger uit vanaf het water", legt hij uit. "Iedereen zou het eens moeten proberen. Alhoewel, dan wordt het misschien wel te druk..."

 Zes weken lang trekken verslaggevers door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Elke week wordt een deel van het Rijnmondgebied uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Zomertoer voorne-putten Hellevoetsluis
Deel dit artikel: