nieuws

Voetballers van Zuid kunnen terecht bij hockeyclub

Goed nieuws voor de voetbalteams van FC Pretoria R en de Egelantier Boys. Zij kunnen voorlopig trainen op de velden van Hockeyclub Tempo 34 aan de Verlengde Zuiderparkweg.
Woensdag werd bekend dat er niet gevoetbald kan worden op de Rotterdamse grasvoetbalvelden omdat ze er belabberd bijliggen. Door de droogte van de afgelopen maanden zijn veel velden veranderd in zandvelden.
Om de velden de mogelijkheid te geven te herstellen, mogen ze de hele maand augustus niet bespeeld worden.
De amateurclubs die niet beschikken over kunstgrasvelden moeten daarom uitwijken naar andere sportclubs. Sportbedrijf Rotterdam, verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden, zoekt oplossingen voor de clubs met de grootste problemen.
De clubs met de slechtste velden worden actief benaderd door Sportbedrijf Rotterdam, waaronder Neptunus-Schiebroek, S.V. Ommoord, V.V. Swift Boys, PKC'85 en F.C. Blankenburg uit Rozenburg. In totaal gaat het om twaalf clubs.
Bart Gaell van Sportbedrijf Rotterdam: "Wij worden ook gebeld door andere clubs die niet op onze lijst staan. We proberen voor iedereen een alternatief te vinden."